• IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA) komited dalam memikul amanah sebagai organisasi yang memberikan kebaikan kepada seluruh masyarakat sama ada dari aspek kebajikan sosial, pembangunan insan, kekeluargaan, pembangunan remaja dan belia serta wanita.

 • Gambar aktiviti...

 • Pengunjung

  • 46,553 Pelawat...
 • >>

KRIM

krim AHLI JAWATANKUASA KRIM PERAK

Penaung

Tn Hj Ishak bin Dun

 

Pengerusi

Ustaz Fadzlan Shahidi Bin Ghazali

 

Tim.  Pengerusi


Setiausaha


Tim.  Setiausaha

 

Bendahari


Tim.  Bendahari


 

Ahli Jawatankuasa

Daerah Kuala Kangsar:

Daerah Gerik:

Daerah Taiping:

Hilir Perak:

Seri Iskandar:

Aktiviti :

Rehlah KRIM perak

Perak  21 Feb 2009 – Kelab Remaja ISMA (KRIM) cawangan Ipoh telah mengadakan program rehlah remaja perak pada 21 Feb 2009 . Program Rehlah ini disertai oleh tiga kawasan iaitu dari Ipoh, kuala kangsar, Taiping dan Perak Tengah. Seramai 25 orang dikalangan remaja dan 3 orang Pembina membantu perjalanan program . bermula di Sungai Perak Safari Resot dan berakhir di Masjid Ubudiyyah

Program bermula dengan  taklimat dan pembahagian kumpulan  oleh Ustaz Tanusi Saaban selaku pengerusi KRIM cawangan IPOH  , selepas itu menikmati sedikit jaudah yang telah disediakan oleh sahabat-sahabat kuala kangsar yang cukup menyelerakan

Perjalanan bermula dengan melintasi jambatan yang menyeberangi sungai perak yang penuh dengan sejarah , sambil menikmati keindahan alam disekitar persisiran sungai Perak yang tenang di bawah sinaran terik mentari  mengingatkan kita betapa indahnya alam ciptaan Allah untuk kita nikmati . Bila melintasi Jambatan dibawah terik mentari yang membakar teringat pula titian yang Allah sediakan untuk semua orang . adakah untuk kita disediakan sebesar jambatan ini atau sebesar rambut yang dibelah tujuh  .. ….

Sepanjang perjalanan yang diberi nama Perjalanan Meniti Kehidupan , ahli KRIM sealing bertaaruf , kenal mengenali selain mendengar tazkirah yang disampaikan oleh ustaz Fazlan Syahidi Ghazali bertajuk peranan Remaja  Sebagai Hamba Allah.

Menyeberangi sungai Perak dengan menaiki Sampan adalah satu pengalaman yang menarik

Sebelum mengakhiri  program  satu permainan telah diadakan antara peserta dan diakhiri dengan menjamu selera yang telah disajikan oleh ikhwah Kuala kangsar yang sedap dan enak…….

210220090281210220090292210220090442

4 Respons

 1. ASSALAMMUALAIKUM,SAYA TIDAK TAHU HENDAK MENGHUBUNGI KELAB REMAJA ISMA DI NEGERI PERAK DAN BERMINAT UNTUK MENYERTAI KEM REMAJA ISMA UNTUK ANAK SAYA.ADAKAH KEM REMAJA INI DIADAKAN PADA BULAN DECEMBER INI?

  SAYA INGIN JAWAPAN DENGAN SEGERA!!
  TERIMA KASIH

 2. assalamualaikum,kakak saya yang berumur 23 tahun dan abang saya,20 tahun ingin menjadi ahli isma.apakah yang perlu dilakukan?adakah ISMA ada memberi borang secara online?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: