• IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA) komited dalam memikul amanah sebagai organisasi yang memberikan kebaikan kepada seluruh masyarakat sama ada dari aspek kebajikan sosial, pembangunan insan, kekeluargaan, pembangunan remaja dan belia serta wanita.

  • Gambar aktiviti...

  • Pengunjung

    • 46,273 Pelawat...
  • >>

KEM PERKASA NAZIM PERAK

 

TARIKH : 3-5 DISEMBER 2010

TEMPAT: KEM LUQMAN ALHAKIM, GOPENG

Tahniah! NAZIM, Perak Berjaya buktikan mereka sebenarnya tidak manja.

Gopeng, 3,4,5 Disember 2010 – Seramai 25 peserta di kalangan anak-anak ISMA, Perak telah mencabar diri menghadiri Kem Perkasa NAZIM, Perak 2010 yang merupakan acara kemuncak NAZIM tahun ini.

“Istimewanya mukhayyam kali ini, tidak seperti tahun-tahun lepas yang menggabungkan NAZIM dan Rakan  NAZIM. Ia bertujuan memberi fokus pada sasaran yang digariskan masing-masing, NAZIM dan Rakan NAZIM bagi tahun 2010 ini,” jelas Ustazah  Azizah, pengerusi NAZIM Perak.

Kem ini memecah rekod program paling lasak dalam sejarah NAZIM Perak sejak mula beroperasi beberapa tahun lepas. Tidak kira lelaki atau perempuan semuanya perlu menjalani 3 hari 2 malam yang sangat mencabar ini tanpa alasan mahupun keluhan. Alhamdulillah tiada sebarang musibah menimpa sepanjang program berjalan.

Di samping kelasakan aktiviti yang dijalankan, aspek rohani juga diutamakan. Mereka perlu menghafa lwajibat hadis ringkas dan menyempurnakan tilawah Al-Quran(surah Ad-Dukhan). Peserta juga, tidak kontang daripada pengisian jiwa dengan beberapa siri tazkirah, qiamullail, ma`athurat dan lain-lain.

“Ukhuwwah teras kegemilangan!” Aspek ini menjadi satu kemestian untuk diberi penekanan dalam setiap aktiviti dalam kehidupan, apatah lagi sewaktu program-program sebegini.

Semoga mereka menjadi Simba dan Jasmin seperti yang kita idam-idamkan saban hari. Ya Allah, jadikanlah mereka saff generasi harapan untuk mendaulatkan islam di Malaysia ini akan datang. Aminn.. Allahu Akram!

Satu Respons

  1. seronoknye ana tengok student aim adakan kem seperti itu…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: