• IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA) komited dalam memikul amanah sebagai organisasi yang memberikan kebaikan kepada seluruh masyarakat sama ada dari aspek kebajikan sosial, pembangunan insan, kekeluargaan, pembangunan remaja dan belia serta wanita.

  • Gambar aktiviti...

  • Pengunjung

    • 44,994 Pelawat...
  • >>

  • Advertisements

MAHRAJAN NAZIM PERAK

Bandar Seri Iskandar ,11 April . MAHRAJAN NAZIM NEGERI PERAK , telah diadakan dengan jayanya bertempat di Surau, Taman Desa Sri Bayu, Gelung Pepuyu dengan kerjasama NAZIM PERAK dan Persatuan Penduduk ,  Rukun Tetangga Taman Desa Sri Bayu, Gelung Pepuyu.

Mahrajan tersebut telah menarik perhatian wakli-wakil NAZIM seluruh Negeri Perak mengambil bahagian di dalam beberapa pertandingan yang diadakan iaitu pertandingan nasyid lelaki dan perempuan , pertandingan hafazan lelaki dan perempuan,pertandinganbercerita dan pertandingan pidato.

Mahrajan NAZIM Negeri Perak ini diadakan untuk  Mencungkil  bakat yang ada pada diri anak-anak selain Menimbulkan perasaan berani untuk berhadapan dengan masyarakat. Dengan adanya mahrajan ini dapat mengeratkan lagi hubungan silaturrahim di antara anak-anak NAZIM dan rakan NAZIM di seluruh Negeri Perak.

Selain pertandingan Mahrajan NAZIM diserikan dengan gerai-gerai jualan yang melibatkan mesyarakat setempat dan antara gerai yang tidak melepaskan peluang ialah gerai AMAN PALESTIN . Mempamerkan aktiviti-aktiviti AMAN dan jualan barangan untuk disumbangkan ke dalam Tabung Menyelamatkan Palestin.

Perasmian penutup telah disempurnakan oleh Dr.Hajjah Ramnah Bt Sani Ketua Wanita Kelab Rukan Tetangga , Taman Desa Sri Bayu, Gelung Pepuyu  dan diakhiri penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang oleh Tim Yang Dipertua Tuan Haji Ishak Bin Don dan Pengerusi Persatuan Penduduk Taman Desa Sri Bayu, Gelung Pepuyu

Semoga berjumpa lagi dalam program-program NAZIM akan datang

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: