• IKATAN MUSLIMIN MALAYSIA (ISMA) komited dalam memikul amanah sebagai organisasi yang memberikan kebaikan kepada seluruh masyarakat sama ada dari aspek kebajikan sosial, pembangunan insan, kekeluargaan, pembangunan remaja dan belia serta wanita.

  • Gambar aktiviti...

  • Pengunjung

    • 44,994 Pelawat...
  • >>

  • Advertisements

REHLAH KELUARGA ISMA PERAK 09

18 April 2009 – Cameron Highland  – Ikatan Muslimin Malaysia Cawangan Ipoh buat pertama kalinya , menganjurkan Hari Keluarga ISMA cawangan Ipoh di bawah anjuran Biro Baitul Muslim . Program hari keluarga diadakan di Cameron highland  pada tarikh 18 hingga 19 April 2009. Telah menghimpunkan 25 keluarga dan bilangan peserta seramai 145 orang yang merangkumi pelbagai lapisan . Lebih memeriahkan lagi apa melihat ramai di kalangan anak-anak yang masih kecil , remaja dan  dewasa.

Dengan keindahan dan mekarnya bunga mawar  di puncak Berincang begitulah juga kesegaran dan mekarnya  rasa muhibbah dan kasih sayang sesama sahabat yang sudah lama tidak berjumpa . Dihiasi dengan pelbagai program bermula dengan sesi taaruf yang dapat mengenali lebih mendalam sesama peserta. Dalam kedingin hawa alam cameron , tidak terasa apabila dipanaskan dengan bakaran ayam yang enak di selangi dengan bualan dakwah dikalangan ikhwah dan akhawat.

Bila tirai malam berlabuh , kedinginan menggigit tulang namun dengan persembahan di kalangan generasi harapan dakwah menbuatkan semua rasa terhibur di samping membakar semangat perjuangan dakwah yang wajib diteruskan oleh pewaris dakwah……

Hari keluarga kali ini dapat menceritakan segalanya……Baitul Muslim wajib dibina…anak-anak wajib dididik …….. hubungan intim sesama keluarga  amat penting bagi membina baitul dakwah kita…

Moga Hari Keluarga ISMA 09 kali ini dapat menyuntik semangat baru dalam dakwah kita….

Moga Hari Keluarga ISMA kali ini dapat mengeratkan ikatan ukhwwah Islamiyyah dalam Ikatan Muslimin Malaysia…………….

Terima kasih untuk semua yang bersama dan tidak bersama…..,Inilah Jalan kita………….Inilah dakwah kita ………Inilah Jihad Kita ….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: